Ujj Norbert Értéket Teremtek! Szerkesztek! Dizájnolok!

Webfejlesztés

Már igazán kiskorom óta érdekelt a weboldalak felépítése, létrehozása így egéesz hamar belevetettem magam ennek a tudásanyag megszerzésébe. Rengeteg kezdő weboldal fejlesztettem le hiszen véleményem szerint a gyakorlatból tanul az ember a legjobban. Rengetegszer elbuktam és sok projektem ment a levesbe, de ezek a bukások azt segítették elő, hogy most megfelelő tudással megbízható és kiválóan működő weboldalt tudjak önnek készíteni.

Backend fejlesztés

Mivel már említettem hogy egész kiskoromban már vonzott a számítógép világa és mindenáron programozni akartam így a webfejlesztés mellet belevágtam a komolyabb dolgokba is. Elsőként hatalmas fába vágtam a fejszémet hiszen az OOP-vel (Objektum Orientált Programozás) kezdtem el foglalkozni és ezen belül is a Java nyelvvel, mivel akkoriban az egyik kedven játékom ennek a nyelvnek az alapjára épült és le akartam nyűgözni a barataimat, hogy kicsit alakítok a játékon. Így ki merem jelenteni hogy ezzel is már több éve foglalkozok és fejlesztem magam nap mint nap.

Internet of Things

Az utóbbi időben (1-2év) elkezdett foglalkoztatni a hálózatok varázslatos világa és felépítése, illetve a hálózat részeinek a felépítése. 2017 nyarán be is iratkoztam egy táborba ami az IoT-ra épült (itt tovább olvashat). Ott több projektbe is belekezdtem többek között 2 tenyérnyi méretű számítóbépet összekötve a vezetéknélküli hálózat segítségével egy ottani barátommal lefejlesztettünk egy játékot amivel 2 űrhajót irányítva egymásra lövöldöztünk. Az egészben az volt a szép hogy a szoba 2 oldalán voltunk és még úgy is működött. Tudom ez 2017-ben már alap dolog volt de egy fiatal programozónak hatalmas örömöt okozott. Végül így kerültem be ebbe a varázslatos világba, azóta már több ilyen kis gépet is birtoklok és mindig dolgozok velük valamin.

Szoftver Telepítése Hardver Szerelése

Mint minden kezdő felhasználó úhy az informatikusok is a számítógép szoftverével ismerkedik meg legelőször. Csak annyi a különbség, hogy a felhasználók megelékszenek azzal amit az oprációs rendszer kínál nekik, az olyan palántákat mint én joban foglalkoztatja hogyan is működik maga az operációs rendszer. Így az első gépemet rengetegszer feltörve meghackelve megtudtam hogyan is működnek igazándiból az op-rendszerek. És mivel miután már kiveséztem a dolgokat eléggé kéztetést éreztem arra hogy megismerjem a dolgok fizikai mivoltját is, így olcsón hozzájutottam egy rossz géphez és vagy annyiszor szedtem szét mígnem már csukott szemmel tudtam melyik alkatrész micsoda és mit csinál, valamint szét és -össze tudtam rakni. Ezért is ajánlom fel magam hogy az ön gépét is megcsináljam hiszen amit ön még elronthat azt valószínüleg én már megtettem régebben és így tudom hogyan ne rontsam el.